Aktuellt

December 2009

Har jobbat intensivt med beställningar inför julen, bland annat tre barnporträtt i brons. Sedan ska jag försöka hinna med lite jul med min egen familj.

East side gallery2.jpg

November 2009

Har just varit med familjen i Berlin. Vilken härlig stad! Så mycket kultur överallt! Framförallt jättekul att se East Side Gallery, en kilometerlång rest av muren som målats på gamla östsidan. Det är spännande och inspirerande med konst som lyckas vara estetisk och politisk på samma gång.

Oktober 2009

Direkt efter utställningen i Tommarp har jag nu en ny på företaget Awapatent i Malmö. Det är konstföreningen som bett mig ställa ut. Så det blev till att frakta alla skulpturer - minus de jag sålde i Tommarp - till Malmö. Nu ska jag ta tag i porträttbeställningarna igen.

September 2009

Hus och hem.jpg

Blev intervjuad av Hus&Hem förra året. Nu har reportaget om vår trädgård "Frodig funkis - hemma i skulptörens trädgård " publicerats. Fint, men jag måste erkänna att det känns lite konstigt att se sig själv i tidningen så där. Artikeln kan du läsa här.

Tommarp.jpg

Vernissage.

Över hundra personer på vernissagen och många berömmande ord! Även galleristerna var nöjda. Blir spännande att se hur utställningen tas emot. Och hur många som kommer under de helger utställningen pågår.

Augusti 2009

Konstosant.jpg

Skulpturerna på plats i den vackra utställningslokalen. Nu kommer snart de första besökarna. Blev intervjuad av Österlenmagasinet häromdagen. Rätt spännande att tvingas formulera sina tankar kring konsten. Intervjun hittar du här: www.osterlenmagasinet.se på sidan 21.

Fullt ös mot utställningen! www.konstosant.se

Juli 2009

Efter hårt arbete har jag unnat mig några veckors semester i Provence. Mest bad och god mat, men jag har också sett några intressanta och inspirerande utställningar. Nu är jag tillbaka i ateljén. Det känns jätteroligt att jobba igen. Det behövs, för redan den 30 augusti har jag vernissage på min nya utställning på Konst&Sånt i Tommarp.

Juni 2009

Efter att ha jobbat med utställningar under flera månader, arbetar jag nu intensivt med porträttbeställningar. Jag upphör aldrig att fascineras av vilka variationer det finns i ansikten. Det är otroligt spännande att hitta vad som är karaktäristiskt i varje persons utseende. Har också titta in på Claes Hake-utställningen på Skissernas museum . Jättefin! Kul att se de expressiva och livfulla skisserna bakom de monumentala skulpturerna. Rekommenderar verkligen utställningen.

Maj 2009

Har tillbringat några sköna dagar i Rom med familjen. Förutom Colloseum, Sixtinska kapellet och allt annat man måste se har jag naturligtvis tittat på skulpturer. Här kan man lära mycket av de gamla mästarna, av Michelangelo och framförallt av Bernini (hans tygdraperingar är osannolikt skickligt utmejslade), men även av porträttörer från Roms storhetstid. Lärorikt.

April 2009

Ingeborg.jpg

Det var tufft att hinna med två utställningar på en vecka, men det gick och det var kul. Min förra arbetskamrat Ingeborg hade ordnat en jättefin födelsedagsfest och det var roligt att få visa upp mina skulpturer för hennes vänner. Tack, Ingeborg. På bilden syns också Lisbeth Axelsson Linds fina krokier.

Annika Backakra liten.jpg

Tack alla för den fantastiska responsen jag fick på utställningen. Uppskattande ord och en hel del skulpturer sålda - trots finanskris. Jag känner mig stärkt att fortsätta utveckla mina ideer. Vill också passa på att tacka alla som hjälpt mig att förverkliga utställningen. Ni är guld värda!

Packar in.jpg

Dags för utställning. Jag packar in de sista skulpturerna i bilen. Trångt. Hoppas vi ses på Backåkra! Här är en länk till vandrarhemmet så att ni hittar dit.

Mars 2009

Har fått ännu en utställning strax efter påskutställningen. Min före detta arbetskamrat fyller 60 och har bestämt sig för att ordna konstutställning för att fira. Hon har bjudit in mig att ställa ut tillsammans med några andra konstnärer som hon känner. Senast tre veckor för påskutställningen måste alla stengodsskulpturer vara klara för torkning. Annars spricker de vid bränningen. Nu blir det bråda dagar.

Januari, februari 2009

Dags att tänka på påskutställningen. Kreativiteten flödar. Jag jobbar med många olika teman och det känns oerhört inspirerande.

Läs om 2017 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2008 2007
2008 | FORMA Annika Rehn | Hillebardsgränden 16 | 226 49 LUND