Aktuellt

December 2010

.jpg

Kärleken är blind.

Både jag och skulpturerna i trädgården blev överraskade av snön. Det är väl bäst att ta in dem för vinterförvar. 2010 går mot sitt slut. Det har varit ett fantastiskt år med många roliga utställningar och möten. Nu blir det slutspurt i arbetet innan jag ger mig ledigt över helgerna. God Jul!

November 2010

.jpg

Jag i Sydsvenskan.

25 november. Hjälp, vilken stor bild! Jag blev intervjuad av Sydsvenskan i min källarateljé i förra veckan. Artikeln ingick i deras serie "Rum för kreativitet". Jag pratade om människor, flow och fyrtioårskris. Idag publicerades artikeln. Det är alltid jobbigt att se sig själv på bild så där - men mest är det nog ändå smickrande.

.jpg

Kreativitet signerad Gaudí, från Parc Guell.

1 november. Har just varit på inspirationsresa till Barcelona. Snacka om kreativitet i den staden! Kläder, mat, arkitektur och naturligtvis konst, ja till och med de levande statyerna på ramblan är något utöver det vanliga. Det känns inte som en slump att Antoni Gaudí, mannen bakom bland annat La Sagrada Familia, verkade här. Hans detaljer, inspirerade av snäckor, skal och andra organiska former, är fantastiska, även om helheten rent estetiskt kanske inte alltid är så lyckad. Men kan man bli annat än glad av denna fantastifullhet?

Oktober 2010

Gerilla2.jpg

Det kändes i nacken när jag satte upp den femtielfte figuren.

Gerilla3.jpg

Möte i mörkret.

Gerilla1.jpg

Installationen krävde både trappstege, ståltråd och schyssta klätterskor.

7 oktober. Jag tycker att det är spännande med konst som dyker upp på oväntade platser. Den ska inte synas vid första anblicken, utan jag vill upptäcka den mer av en slump. Det är roligt när man på väg till och från jobbet stannar upp inför det oväntade, känner nyfikenhet och kanske lust eller glädje. Därför har jag nu gjort mitt första "street art"-verk. Min installation handlar om möten och är centralt placerad i Lund, mer säger jag inte.

4 oktober. Utställningen är över. Idag plockade jag hem de skulpturer som inte sålts. Det har varit en mycket lyckad utställning. Tack alla för det fina mottagandet.

September 2010

Sesam 4.jpg

På plats framför mina verk.

7 september. Vernissage. Ett femtontal personer kom för att lyssna när jag berättade om min konst. Trevligt. Roligt också med den positiva responsen. Och vad snyggt det blev med ljuset i montern, skulpturerna hamnar verkligen i fokus!

Sesam 3.jpg

Och så sista tåten, så är det klart.

Sesam 1.jpg

Det gäller att förankra ordentligt...

Sesam 2.jpg

Maj Mårtensson (Konstföreningen Sesam) och jag förbereder utställningen.

6 september. Det tog nåra timmar att få allting på plats. Men vid niotiden på kvällen hade alla skulpturer funnit sig till rätta på sina podier och lappar och linor hade skrivits och dragits. Blir spännande att se hur många som kommer på vernissagen imorgon.

1 september. Det drar ihop sig till utställning. Vernissagen blir den 7 september klockan 16.30 i foajén på Lunds universitetssjukhus, Blocket. Då kommer jag att vara på plats och presentera mig själv och min konst. Välkommen! Utställningen pågår till den 4 oktober.

Augusti 2010

Snart dags för utställning igen. Under september visar jag mina skulpturer på Lunds universitetssjukhus. Det är konstföreningen Sesam som stå för arrangemanget. Utställningsplatsen är totalt annorlunda än den i Frankrike eller för den delen på Backåkra. Intressant. Varje lokal har sina förtjänster och nackdelar, så det gäller att tänka igenom vad som fungerar var. Jag återkommer med tid för vernissage.

Juli 2010

Tourettes 1.jpg

Hett i Tourettes. Jag hade tur som fick stå under platanerna. Foto: Lionel Conflant.

Tourettes 3. jpg

En av besökarna, lilla Juliette, tyckte mycket om mina masker. Foto: Lionel Conflant.

Tourettes 2.jpg

"Piruett" med slottet i fonden. Foto: Lionel Conflant.

Har just kommit hem från semester i Frankrike. Förutom att ligga på stranden och koppla av var jag med på en samlingsutställning i en liten by som heter Tourettes. Under två dagar var gator och gränder fyllda av konstnärer och deras verk: måleri, grafik, teckning, keramik, snideri, fotografi och skulptur (förstås). Stilen och smaken varierade. De flesta konstnärer kom från trakten, men där fanns även de som kom från andra orter och - liksom jag - passade på att ställa ut under semestern. Första dagen avslutades med en stor buffé och musik på torget. Det var två spännande och intensiva dygn då jag fick lära känna både många franska konstnärer och den sydfranska konstpubliken. Kul!

Juni 2010

Triangeldrama

Triangeldrama.

13 juni. Är just klar med ett roligt uppdrag. Jag blev ombedd att göra en skulptur till en trebent bänk (befintlig). Det skulle vara en present. Jag fastnade för ett triangeldrama med kråkor i huvudrollerna.

Huvud 2.jpg

12 juni. Jag var och hälsade på pappa på hans sommarställe idag. I trädgården hade han ett betongporträtt som jag gjorde när jag gick på konstlinjen i Munka-Ljungby för tjugo år sedan. Kul att se. Och vackert placerat, tycker jag.

Flamenco.jpg

Flamenco.

4 juni. Har just gjort färdigt en serie skulpturer. Just nu jobbar jag mer med färg än vad jag gjort tidigare. Färgen får inte ta över, utan finns där för att förstärka form och uttryck. Flamenco ovan, de andra fyra kan du se i mitt galleri under Fria skulpturer.

1 juni. På lördag (den 5:e) ska jag ha en utställning på en privat fest här i Lund. Det blir första gången jag ställer ut i centrala Lund. Jättekul! Varje utställning innebär intensivt arbete dagarna innan. Jag måste välja ut skulpturer som fungerar med varandra, jag måste bränna skulpturer på tork (de bör stå minst ett par veckor för att inte spricka i ugnen), jag måste kolla lokalen/platsen, välja postament att placera skulpturerna på, förbereda trycksaker och inte minst frakta dit mina verk. Mycket jobb, men fantastiskt roligt! Jag njuter varje dag.

Maj 2010

Efter påskutställningen har jag haft en hel del efterarbete. Skulpturer har levererats och ny lera köpts in. Dessutom fick jag många beställningar som jag jobbar med nu, både porträtt och fria verk. Idag (den 7 maj) gjorde jag en kul grej. Sveaskolan i Malmö bad mig för en tid sedan att undervisa deras högstadieelever i skulptur. Jag var där idag och berättade om skulpturer i historien och lät dem sedan arbeta själva med lera. Jättekul! Och många var väldigt duktiga!

April 2010

KvP

Kvällsposten gjorde ett reportage om konstrundan under påskhelgen och besökte faktiskt Hammarlunda konststall. Fotografen fångade några av mina skulpturer på bild. Kul! Dessutom ökade antalet besökare dagen efter, berättade Ingrid Fredricsson som har galleriet. Klicka på bilden för förstoring.

Jens och barnen.jpg

Full fart i Backåkragruppens kafé. Bakom kocken Jens Rassmus syns Anna Rehn och Maja Rassmus - med nyspritade händer - göra ännu en sats av kaféts storsäljare: chokladbollar.

Personalen.jpg

Backåkragruppens kafé leds av Jens Rassmus (tv), bergsingenjör med känsla för mat. Han fick ta emot många komplimanger för sin kokkonst. Jenny Rassmus och min man Christoffer skötte försäljningen.

Rehn Carnemalm.jpg

Bland skulpturerna på Backåkra - jag och Therese Carnemalm. Foto: Ove Hallin.

5 april. Utställningen på Backåkra är över för den här gången. Jag känner mig smickrad och omtumlad av allt beröm. Och nästan alla skulpturer sålda! Tack alla som kom! Och tack för ett gott samarbete i Backåkragruppen!

Så här efteråt inser jag att jag tyvärr glömt att fotografera medan det var besökare i galleriet. Om någon har en sådan översiktlig bild får ni gärna maila den till mig så lägger jag ut den här. Adressen är: annikarehn@glocalnet.net

Skyltar.jpg

Backåkragruppen slår till. Therese Carnemalm och maken Barry Neilan sätter upp skyltar och flaggor inför utställningen. Och nog fungerade de - flera tusen besökare kom för att spisa konst och mat hos oss under utställningsdagarna.

Annika hemma.jpg

Dagen före dagen D.

1 april. Jag färdigställer de sista skulpturerna. Det är både väldigt roligt och väldigt pirrigt att ställa ut. Jag hoppas att vi ses i galleriet på Backåkra vandrarhem! Har du inte tid att åka dit kanske du kan se min andra utställning i Hammarlunda konststall.

Mars 2010

Backakra 2010.jpg

Ännu en konstnär och nya skyltar. På bilden Backåkragruppens Jens Rassmus (mat), Ronny Larsson (vandrarhemsvärd), Therese Carnemalm (konst) och jag. Och så min skulptur "Kyss mig" förstås.

28 mars. Mycket arbete den här helgen. Igår Hammarlunda, idag Backåkra. Vi började ställa iordning i galleriet och kaféet. Vi, det är den nystartade Backåkragruppen. Fram till på fredag den 1 april, då utställningen börjar, har jag fullt upp. Imorgon ska jag gjuta några betongfundament och de sista skulpturerna hämtar jag ur ugnen på tisdag. Sedan...

Hammarlunda.jpg

Konstnärerna: Sten Hallberg (belysningsskulptur), Fredrik Kugelberg (blandteknik), Ingrid Fredricsson (måleri), Maria Lagerholm (textil) och jag.

Hammarlunda2.jpg

Inte en utställning utan punkare...

Hammarlunda3.jpg

Skulpturerna på plats i Hammarlunda konststall.

27 mars. Idag har vi gjort utställningen i Hammarlunda. Det var roligt att träffa de andra konstnärerna och utställningen blev jättefin i den vackra lokalen. Spännande möte mellan måleri, textil och skulptur.

15 mars. Det drar ihop sig till påskutställning. I år kommer jag att ställa ut på två platser, dels på Hammarlunda konststall nära Flyinge, dels i galleriet på Backåkra vandrarhem, Österlen, där jag liksom förra året kommer att vara på plats. Utställningarna pågår från långfredag till annandag påsk. Välkomna!

3 mars. Idag satt jag ute i solen och drack kaffe. Äntligen! Jag har verkligen längtat. Jag är trött på snö, kyla och tjocka kläder. Nu vill jag ha vår, sol och påskutställning!

Februari 2010

Annika vernissage.jpg

Annika vernissage2.jpg

Det var mycket folk på vernissaget, god mat och bra musik - ett band från Sundsgårdens folkhögskola spelade skön jazz. Sofia, en av Café Krooks ägare, intervjuade mig inför gästerna. Hon bad mig bland annat att beskriva min konst med fem adjektiv och substantiv. Svårt, men kul. Vilka jag valde, får ni gissa själva. På bilderna ovan ser ni mig på scen.

Januari 2010

Vinterforvar.jpg

Skulpturer på vinterförvaring.

Nytt år, nya projekt. Den 4 februari har jag vernissage på Café Krook i Helsingborg tillsammans med textilkonstnären Majlis Persson i Munka-Ljungby. Utställningen pågår en månad. Kom gärna och titta.

2017 2015 2014 2013 2012 2011 2009 2008 2007
2008 | FORMA Annika Rehn | Hillebardsgränden 16 | 226 49 LUND