På gång 2019

PROJEKT

UTSTÄLLNINGAR

2019

Oktober 2019

Efter att ha haft lite för lite tid i ateljén under hösten sätter jag igång på allvar igen. Jag ska också hålla ett föredrag om min konst och visa en del bilder för en förening. Ska bli kul.

Från utställningen med Pipilotti Rist. Foto: Louisiana.

September 2019

Vart tog september vägen? Jag hann knappt blinka förrän månaden var slut. Nåja, jag hann i alla fall gå på Lousiana och se Pipilotti Rist innan den utställningen stängde. Väldigt spännande!

Augusti 2019

Dags för utställning igen! Den 10–15 augusti ställer jag ut på Galleri Engleson i Stockholm.  Adressen är Storkyrkobrinken 10 i Gamla stan. Det är öppet och jag kommer att vara på plats i galleriet varje dag mellan klockan 11 och 18. Välkomna!

Juli 2019

Jag har blivit inbjuden att delta i skulpturparken på Kronovalls vinslott på Österlen. Totalt är vi 21 konstnärer som ställer ut och jag har med två verk. Invigning av parken sker den lördagen den 7 juli. Välkomna!

Ömhet - en av mina skulpturer som kan ses på Kronovalls vinslott.

Juni 2019

Häromdagen var jag på invigning av en ny mode- och designbutik som öppnat på Stora Gråbrödersgatan i Lund i antikvariatets gamla, fina lokaler. Butiken heter Noun 1906 och säljer utvalda kläder och designföremål. Företaget har en kråka i loggan och jag blev ombedd av ägaren att göra en skulptural tolkning som nu står i fönstret. Dessutom har jag några skulpturer där. Den fina butiken är väl värd ett besök.

Min kråka i fönstret i butiken Noun 1906. Till höger butikens ägare Marianne.

Maj 2019

Jag har nyss kommit hem från Lissabon där jag njutit av en fantastiskt fin stad, tittat på gatukonst och lyssnat på fado, Portugals berömda folkmusik. Jag känner mig tilltalad av fadon. Musiken och texten innehåller starka uttryck, något jag ofta jobbar med i min konst. Jag planerar att låta någon av de artister jag såg ta form i lera eller brons. 

Gatukonst i Lissabon – fadomotiv.

April 2019

25 april. Påskutställningen är över för denna gång. Förra året var det snö, i år strålande sol. Jag vill tacka alla som besökte mig under de fyra dagarna. Det är verkligen spännande att höra och se era reaktioner på mina skulpturer. Det ger mig inspiration till fortsatt skapande. 

Vinnare i konstlotteriet blev lott nummer 57. Skulpturen är hämtad och den fick ett nytt hem i Simrishamn.

Lotterivinsten gick till Simrishamn.

I påsk ställer jag som vanligt ut mina skulpturer på pop-up-galleriet 180 grader på Östergatan 47 i Simrishamn. Jag har öppet långfredag till söndag 19–21 april kl 10–18 och måndag annandagpåsk den 22 april kl 10–15. Förra året var det snöstorm, i år hoppas jag på sol. Välkomna!

Här en kort film om några av mina skulpturer inför konstrundan 2019.

Årets affisch. Design: Christoffer Rehn.

Mars 2019

Titta på bilden här nedanför. Stående skulpturer är tekniskt väldigt komplicerade att göra eftersom de sjunker under arbetets gång. Man måste beräkna hur mycket de krymper på höjden och vänta på att de stabiliseras innan man jobbar med detaljerna. Jag kom på att de är lite som livet i snabbspolning. Någonstans läste jag nämligen att en människas rumpa sjunker sju centimeter under ens livstid – för mina stående skulpturer går det på några timmar.

På väg neråt.

Januari 2019

Nytt år, nya utmaningar. Jag har varit ledig över jul och haft några sköna dagar, men nu är det dags att börja jobba igen. Just nu arbetar jag intensivt på några nya porträtt och snart är det dags att planera påsken. Jag återkommer snart och berättar mer om temat som jag tycker blir kul.

Madame Rehns vaxkabinett – bronsskulpturer på gång.

God fortsättning!

Copyright © All Rights Reserved