Lagerblad, som vi alla vet, kommer ursprungligen från en buske i Medelhavsområdet och tillhör familjen Lauraceae. Dess mörkgröna blad är stjälkade och mycket aromatiska och är vanliga i spanska kök som krydda.
De tillsätts vanligtvis hela för att ge smak till maträtter (som grytor eller stuvningar) och tas sedan bort innan servering. Men de kan också krossas och tillsättas i maträtter. När det gäller medicinsk användning, utmärker sig lagerblad för sina egenskaper som aptitstimulerande och matsmältningsfrämjande.
Vad är det bra för?
Och inte bara det. Enligt den specialiserade webbplatsen ’Tua Saúde’ har de bland annat följande användningsområden:
- Bekämpar mikroorganismer.
- Kontrollerar typ 2-diabetes.
- Sänker kolesterolhalten.
- Lindrar mag- och tarmbesvär.
- Lindrar smärta.
- Förebygger tumörer.
- Förebygger njursten.
- Lindrar andningsbesvär.
- Främjar avslappning.
- De förbättrar den kognitiva förmågan.
Mer information
Utöver detta förknippades lagerblad i antikens Grekland med seger och ära och användes i mycket andliga ritualer och praktiker. Faktum är att dess blad anses ha mystiska egenskaper som hjälper till att balansera och stärka all energi hos dem som har dem.
De mest hängivna anhängarna hävdar dessutom att dess närvaro i hemmet eller i personliga utrymmen kan fungera som ett skyddande sköld mot negativa energier –i crescendo med alla konflikter som finns idag – samt som en slags katalysator för intuition och mental klarhet.
Att tänka på
Men inte på vilket sätt som helst. Tydligen ska lagerblad placeras i vänster sko för att aktivera överflödets energi och öppna vägen för ekonomisk framgång. En sed som måste utföras innan man lämnar hemmet och som har gått i arv från generation till generation.
Och varför på vänster sida och inte på höger? Det är klart: vänster fot är närmare hjärtat och representerar den mottagliga sidan av kroppen, vilket ytterligare förstärker lagerns förmåga att attrahera energi för välstånd och överflöd till personen i fråga.