På gång 2022

PÅ GÅNG

2022

Maj 2022

Maj börjar bra. Jag fick just veta att juryn på Galleri 28 i Kalmar vill ställa ut mina skulpturer under deras årligen återkommande sommarsalong. Kul! Utställningen pågår den 27 maj till den 2 juli. Jag återkommer med fler detaljer.

Dessvärre är jag inte bra i armen ännu. Nästa ortpedbesök i juni …


April 2022

21 april. Konstrundan är över för denna gång. Det var extra kul det här året eftersom den har pausats två gånger på grund av pandemin. Jag tackar för alla givande möten och intressanta samtal i galleriet. Nu hoppas jag att min hand snart ska bli så bra att jag kan börja skulptera igen. Under tiden samlar jag idéer. Hör av dig om du vill besöka mig i min ateljé i Lund.

I konstlotteriet var det Ulrica Åkesson från Kristianstad som vann skulpturen Kvinna på Cat Walk. Grattis!


5 april. Tack vare massor av hjälp med de tunga sakerna kan jag trots min brutna arm ställa ut under konstrundan. Precis som vanligt innan coronan slog till i hittar ni mig i pop-up-galleriet 180 grader på Östergatan 47 i Simrishamn. Öppet långfredag till söndag kl 10–18 och måndag kl 10–15. Liksom tidigare år kommer även Pia Jönsson att ställa ut sina silversmycken. Välkomna!

Årets affisch, designad av min man Christoffer Rehn.

Mars 2022

Herregud, vilken värld vi lever i. Först corona och nu krig i Ukraina. Och så för egen del min brutna arm på det. Läkningen går framåt, men rörligheten är det inget vidare med. Får se vad läkarna säger när jag ska röntgas igen.

Roligare var det i alla fall i Köpenhamn häromveckan när jag var på Glyptoteket och såg en utställning om den franska konstnären Suzanne Valadon. Ett häftigt levnadsöde och ett fint konstnärskap. Hon kom från fattiga förhållanden och försörjde sig i sin ungdom som modell för bland andra Toulouse-Lautrec och Renoir innan hon själv började måla. Valadon blev framförallt känd för sina nakenstudier. En av dem, Naken på soffan, var den första målning världen fick se där modellen hade könshår. Det ansågs närmast chockerande. Året var 1920.

Suzanne Valadon, Naken på soffan.

Februari 2022

Läkningen av den brutna armen går framåt, om än väldigt sakta. Häromdagen åkte gipset av och nu tränar jag för att få tillbaka rörligheten och styrkan igen. Även om jag inte kan skulptura ännu har jag bestämt mig för att delta i årets konstrunda. Som tur var hade jag börjat jobba mot påsken redan i höstas, och jag har blivit lovad hjälp att bära. Hoppas att vi ses i Simrishamn i påsk!

Det blev ett rejält gipspaket runt min svullna arm.

Januari 2022

Jag hade hoppats att det nya året skulle börja bättre. På samhällsplanet verkar omikron-varianten sprida sig i ett hejdlöst tempo med allt vad det innebär av restriktioner och inställda kulturevenemang. Och själv råkade jag halka på en isfläck häromdagen. Jag slog i armen så hårt att jag bröt handleden och är nu sjukskriven en tid framöver. Tur i oturen att det var vänster arm och inte höger, den som är mitt huvudsakliga arbetsredskap. Men det lär dröja länge innan jag återfår styrkan och rörligheten så att jag kan knåda lera igen. Tyvärr.