Sallad är en av de mest mångsidiga och hälsosamma ingredienserna som vi kan ha hemma. Men att förvara den kan vara ett problem för många. Denna växt håller sig färsk mycket kort tid och vissnar snabbt. För att undvika att detta händer dig, berättar vi hur du förvarar sallad på rätt sätt, och det handlar inte om att använda aluminiumfolie eller plastfilm.
Denna metod är mycket mer effektiv och naturlig för att förvara den. Med denna teknik kan du njuta av en färsk och krispig grönsak och dra maximal nytta av dess näringsämnen. Om du vill veta hur man förvarar sallad så att den håller sig i veckor, missa inte detta inlägg. .
Hur förvarar man sallad?
Tricket är att använda kökspapper och en behållare med lock. Detta är det perfekta sättet att förvara sallad längre, med krispiga blad och utan konstiga lukter. För att göra det på rätt sätt ska du följa dessa steg:
- Tvätta salladen noggrant, blad för blad, för att få bort jord och göra den helt ren.
- Torka bladen med en kökshandduk eller en centrifug för grönsaker. Detta steg är viktigt för att salladen inte ska innehålla för mycket vatten när den förvaras.
- Lägg en eller två kökspapper (servetter) i botten av en stor behållare.
- Lägg bladen i behållaren utan att pressa ihop dem. Det rekommenderas att lägga ett eller två lager.
- Lägg ett nytt lager kökspapper och stäng locket.
- Förvara behållaren i grönsakslådan i kylskåpet.
Med denna metod håller sig salladen i perfekt skick i 7 till 10 dagar. Du får en krispig, fräsch sallad med fasta blad.
Andra tips för att förvara sallad
- Skär inte salladen förrän du ska använda den, eftersom den oxiderar.
- Förvara den långt borta från grönsaker som avger etylen, såsom tomater, eftersom detta gas eliminerar en gas som påskyndar salladens förskämning.
- Tillsätt några droppar vit vinäger i vattnet när du tvättar salladen för att desinficera den och ta bort bakterier.
- Om bladen är mjuka kan du lägga dem i en skål med kallt vatten och isbitar i 15–30 minuter så att de återfår sin krispiga konsistens.
Använd denna teknik för att förvara sallad så håller den sig i flera veckor.