2008

PÅ GÅNG

2008

December 2008

Nu har jag ett roligt jobb på gång: äldre på en parkbänk. Här finns det mycket relationer att arbeta med. Vad säger de till varandra? Vad tänker de? Region Skåne är beställare.

Vad pratar tanter om hela tiden?

November

Arkitekten Tina Francke, som tilldelades Årets stadsbyggnadspris för sitt småhus i Västra hamnen i Malmö, är intervjuad i tidningen Residence. På bilderna syns mina porträtt av hennes barn i bakgrunden (inringat med rött). Lite roligt, tycker jag.

Ur tidningen Recidence.

Oktober

Häromdagen kom Systembolagets konstklubb på besök. Det är alltid lite nervöst att visa upp sina verk, men glädjande nog köpte de två skulpturer av mig, Kvinna i badkaret och Ida (hunden). Smickrande.

September

Tillbaka till ordningen. Jag har arbetat hårt med både fria skulpturer och beställningar, bland annat en skulptur till Lunds universitetssjukhus. "Får jag också vara med?", heter den.

Får jag också vara med?

Augusti

Vart tog augusti vägen? Jag har fått många beställningar på porträtt, men jag skulle behöva mycket mer tid för att jobba med mina fria skulpturer. Får hoppas på mer av den varan i september.

Juli

Tillbaka efter en skön semester och med en oerhörd lust att skapa. Skissar för tillfället på en utomhusskulptur i mänsklig storlek, men jobbar också i det mindre formatet. Senaste verket är "Kvinna i kjol".

Kvinna i kjol.

Juni

Det har varit ett fantastiskt första halvår, men nu är det dags för semester. Ska passa på att se riktigt mycket konst och hämta inspiration. Hej så länge.

Maj

Jag är nu nästan klar med alla påskbeställningar och börjar små smått med nya projekt. Jag har tusen ideer, var ska jag börja?

Jag kan berätta att två av mina skulpturer, Bang bang balans och Profil i ståltråd, numera står på charmiga Karnelund krog & rum i Gislöv. Kul! www.karnelund.se

April

Jobbar just nu med en jätterolig beställning, åtta barnbarn i olika åldrar ska porträtteras i helfigur. Skulpturerna ska vara en 70-årspresent. Snart klar.

Barnbarn på tork.

Mars

Utställningen gick över förväntan! Trots dåligt väder och få Konstrundebesökare sålde jag en hel del, fick flera porträttbeställningar och mycket positiv respons. Jättekul! Tack alla som hjälpt till med utställningen. Nu måste jag börja jobba med beställningarna.

Och så kan jag berätta att ugnen har kommit! Nu ska den sättas på plats och brännas in. Sedan är det dags att bränna mina nya skulpturer som ska med till utställningen. Kul!

Bland skulpturerna på Backåkra

Februari

Jag arbetar på min utställning som jag ska ha på Österlen i påsk. Utställningslokal blir STF:s vackra vandrarhem i Backåkra/Löderup, 20-24 mars.

Januari

Jag inreder min nya verkstad i Lund och beställer en Naber keramikugn. Den kommer i slutet av februari.