2010

PÅ GÅNG

2010

December 2010

Året går mot sitt slut. Det har varit ett fantastiskt år med många roliga utställningar och möten. Nu blir det slutspurt i arbetet innan jag ger mig ledigt över helgerna. God Jul!

Jag i Sydsvenskan.

November

25 november. Hjälp, vilken stor bild! Jag blev intervjuad av Sydsvenskan i min källarateljé i förra veckan. Artikeln ingick i deras serie "Rum för kreativitet". Jag pratade om människor, flow och fyrtioårskris. Idag publicerades artikeln. Det är alltid jobbigt att se sig själv på bild så där - men mest är det nog ändå smickrande.

Kreativitet signerad Gaudí, från Parc Guell.

1 november. Har just varit på inspirationsresa till Barcelona. Snacka om kreativitet i den staden! Kläder, mat, arkitektur och naturligtvis konst, ja till och med de levande statyerna på ramblan är något utöver det vanliga. Det känns inte som en slump att Antoni Gaudí, mannen bakom bland annat La Sagrada Familia, verkade här. Hans detaljer, inspirerade av snäckor, skal och andra organiska former, är fantastiska, även om helheten rent estetiskt kanske inte alltid är så lyckad. Men kan man bli annat än glad av denna fantastifullhet?

Det kändes i nacken när jag satte upp den femtielfte figuren.

Installationen krävde både trappstege, ståltråd och schysta klätterskor.

Oktober

7 oktober. Jag tycker att det är spännande med konst som dyker upp på oväntade platser. Den ska inte synas vid första anblicken, utan jag vill upptäcka den mer av en slump. Det är roligt när man på väg till och från jobbet stannar upp inför det oväntade, känner nyfikenhet och kanske lust eller glädje. Därför har jag nu gjort mitt första "street art"-verk. Min installation handlar om möten och är centralt placerad i Lund, mer säger jag inte.


4 oktober. Utställningen är över. Idag plockade jag hem de skulpturer som inte sålts. Det har varit en mycket lyckad utställning. Tack alla för det fina mottagandet.

På plats framför mina verk.

September

7 september. Vernissage. Ett femtontal personer kom för att lyssna när jag berättade om min konst. Trevligt. Roligt också med den positiva responsen. Och vad snyggt det blev med ljuset i montern, skulpturerna hamnar verkligen i fokus!

Utställning på gång. Här Gungande barn.

6 september. Det tog nåra timmar att få allting på plats. Men vid niotiden på kvällen hade alla skulpturer funnit sig till rätta på sina podier och lappar och linor hade skrivits och dragits. Blir spännande att se hur många som kommer på vernissagen imorgon.


1 september. Det drar ihop sig till utställning. Vernissagen blir den 7 september klockan 16.30 i foajén på Lunds universitetssjukhus, Blocket. Då kommer jag att vara på plats och presentera mig själv och min konst. Välkommen! Utställningen pågår till den 4 oktober.

Augusti

Snart dags för utställning igen. Under september visar jag mina skulpturer på Lunds universitetssjukhus. Det är konstföreningen Sesam som stå för arrangemanget. Utställningsplatsen är totalt annorlunda än den i Frankrike eller för den delen på Backåkra. Intressant. Varje lokal har sina förtjänster och nackdelar, så det gäller att tänka igenom vad som fungerar var. Jag återkommer med tid för vernissage.

En av besökarna, lilla Juliette, tyckte mycket om mina masker.

Foto: Lionel Conflant.

Juli

Har just kommit hem från semester i Frankrike. Förutom att ligga på stranden och koppla av var jag med på en samlingsutställning i en liten by som heter Tourettes. Under två dagar var gator och gränder fyllda av konstnärer och deras verk: måleri, grafik, teckning, keramik, snideri, fotografi och skulptur (förstås). Stilen och smaken varierade. De flesta konstnärer kom från trakten, men där fanns även de som kom från andra orter och - liksom jag - passade på att ställa ut under semestern. Första dagen avslutades med en stor buffé och musik på torget. Det var två spännande och intensiva dygn då jag fick lära känna både många franska konstnärer och den sydfranska konstpubliken. Kul!

Triangeldrama.

Juni

Är just klar med ett roligt uppdrag. Jag blev ombedd att göra en skulptur till en trebent bänk (befintlig). Det skulle vara en present. Jag fastnade för ett triangeldrama med kråkor i huvudrollerna

Reportage från Hammarkunda konststall.

April

Kvällsposten gjorde ett reportage om konstrundan under påskhelgen och besökte faktiskt Hammarlunda konststall. Fotografen fångade några av mina skulpturer på bild. Kul! Dessutom ökade antalet besökare dagen efter, berättade Ingrid Fredricsson som har galleriet. Klicka på bilden för förstoring.

5 april. Utställningen på Backåkra är över för den här gången. Jag känner mig smickrad och omtumlad av allt beröm. Och nästan alla skulpturer sålda! Tack alla som kom! Och tack för ett gott samarbete i Backåkragruppen!

Ännu en konstnär och nya skyltar. På bilden Backåkragruppens Jens Rassmus (mat), Ronny Larsson (vandrarhemsvärd), Therese Carnemalm (konst) och jag. Och så min skulptur "Kyss mig" förstås.

Mars

28 mars. Mycket arbete den här helgen. Igår Hammarlunda, idag Backåkra. Vi började ställa iordning i galleriet och kaféet. Vi, det är den nystartade Backåkragruppen. Fram till på fredag den 1 april, då utställningen börjar, har jag fullt upp. Imorgon ska jag gjuta några betongfundament och de sista skulpturerna hämtar jag ur ugnen på tisdag. Sedan...

Skulpturerna på plats i Hammarlunda konststall.

27 mars. Idag har vi gjort utställningen i Hammarlunda. Det var roligt att träffa de andra konstnärerna och utställningen blev jättefin i den vackra lokalen. Spännande möte mellan måleri, textil och skulptur.


15 mars. Det drar ihop sig till påskutställning. I år kommer jag att ställa ut på två platser, dels på Hammarlunda konststall nära Flyinge, dels i galleriet på Backåkra vandrarhem, Österlen, där jag liksom förra året kommer att vara på plats. Utställningarna pågår från långfredag till annandag påsk. Välkomna!


3 mars. Idag satt jag ute i solen och drack kaffe. Äntligen! Jag har verkligen längtat. Jag är trött på snö, kyla och tjocka kläder. Nu vill jag ha vår, sol och påskutställning!

Jag och Sofia på Café Krook.

Februari

Det var mycket folk på vernissaget, god mat och bra musik - ett band från Sundsgårdens folkhögskola spelade skön jazz. Sofia, en av Café Krooks ägare, intervjuade mig inför gästerna. Hon bad mig bland annat att beskriva min konst med fem adjektiv och substantiv. Svårt, men kul. Vilka jag valde, får ni gissa själva. På bilderna ovan ser ni mig på scen. Sedan...

Skulpturer på vinterförvaring.

Januari

Nytt år, nya projekt. Den 4 februari har jag vernissage på Café Krook i Helsingborg tillsammans med textilkonstnären Majlis Persson. Utställningen pågår en månad. Kom gärna och titta.