2018

PÅ GÅNG

2018

December 2018

Så går året mot sitt slut. Det har varit intensivt och roligt med många utställningar, beställningar och nya kontakter. Jag avslutar december med att göra ett beställt porträtt i naturlig storlek av lille Samuel, två år.

God Jul och Gott Nytt År! Vi ses i januari!

Samuel, två år.

November 2018

Dags för utställning! På fredag den 30 november slår Galleri Engleson upp portarna till samlingsutställningen Konst i advent med 60 konstnärer. Platsen är Folkets hus i Limhamn, Linnégatan 61 i Malmö, och tiden är klockan 15–19. Utställningen är även öppen på lördag den 1 december och söndag den 2 december, klockan 11–17. Jag kommer att vara på plats alla dagar. Välkomna!


1 november. Just nu förbereder jag ett föredrag som jag ska hålla på konstföreningen Malmö konststudio den 13 november. Föredraget har jag kallat ”Bland helgon och primadonnor” och jag tänkte prata om bland annat vad som inspirerar mig och hur min arbetsprocess ser ut. Till det blir det naturligtvis en hel del bilder av mina skulpturer. Det är mycket jobb, men roligt och nyttigt att tvingas formulera vad man håller på med.

Oktober 2018

5 oktober. Jag var på Skissernas museum i Lund igår. Museet har massor av skisser och modeller av kända konstverk och är verkligen värt ett besök. Just nu pågår en utställning med färdiga verk, Memory Matters, som handlar om vilken historia vi väljer att berätta. I många länder läggs ju locket på för obehagliga sanningar. Gå dit om du har vägarna förbi!

Tre barnbarn på gång i ateljén.

September 2018

Svalare nu sedan några veckor tillbaka. Skönt. Det har gjort att Jag fått upp tempot igen. Just nu jobbar jag en del med beställda porträtt. På min kavalettet växer tre barnbarn fram, vars personligheter jag försöker gestalta via olika ställningar och miner. Samtidigt är det väldigt pilligt – ansiktena är bara några centimeter höga och varje millimeter jag ändrar ger helt nya intryck hos figurerna.

Augusti 2018

Herregud vilken värme! Det är svårt att arbeta nu eftersom jag inte får ner temperaturen i ateljén, vilket får leran att torka alldeles för snabbt och mig att bli helt överhettad. Puh. Dessutom är det läskigt med alla bränder. Hoppas det blir något svalare snart.

Picassos "Man med get" står på torget i lilla, charmiga Vallauris.

Juli 2018

Jag är tillbaka efter en skön semester i södra Frankrike. Där passade jag naturligtvis på att se en del konst. Bland annat var jag i Vallauris, nära Nice, känd för alla keramiker och konstnärer som verkat här. En av dem var Picasso som 1948–55 bodde och arbetade i staden med framförallt keramik och en del linoliumtryck. Just nu pågår en utställning på Musée National Picasso där en del av hans verk finns att beskåda. För den keramikintresserade är staden en guldgruva, full av gallerier och keramikverkstäder.

Juni 2018

Vilket väder! Högtryck och solsken vecka efter vecka. Känns ovant men väldigt trevligt att kunna äta middag ute varje kväll. Och snart är det semester. I väntan på den ställer jag ut några verk på Jäger och Janssons sommarutställning. Den pågår till och med den 28 juni. Titta gärna förbi om ni har tid. Trevlig sommar!

Maj 2018

Skandinaviens största konstmässa Art Nordic  är över. Tusentals besökare passerade min monter och det blev många spännande möten. Det var tre roliga dagar i Köpenhamn.


Just nu jobbar jag med porträtt, massor av porträtt. En herrklubb hörde av sig för ett tag sedan och ville att alla tio medlemmar skulle porträtteras och att alla skulle få varsin uppsättning figurer. För att klara av att göra så många porträtt har jag först modellerat  original som jag sedan gjort gipsformar på, en för varje person. Formen har jag sedan  använt för att mångfaldiga herrarna. Det känns som om jag bygger min egen terrakottaarmé. Jättekul jobb!

Min "terrakottaarmé" av herrklubbsmedlemmar tar form.

April 2018

Snart är det dags för utställning igen. Den 20–22 april visar jag mina skulpturer på Skandinaviens största konstmässa Art Nordic i Köpenhamn. Jag har sällskap av 220 andra utvalda konstnärer. Öppettiderna är kl 14–19 på fredag och 10–17 på lördag och söndag. Ska bli kul att möta en ny publik!


14 april. Påsken är över och jag vill tacka alla som hittade till min uställning. Det var kul att så många lyckades ta sig ut till Österlen trots snöyran. Vinnare i mitt konstlotteri blev nummer 71, Paul Söderholm. Grattis!

Årets affisch, designad av min man Christoffer Rehn.

Mars 2018

Påsken närmar sig och därmed konstrundan. Jag kommer naturligtvis att ha min vanliga utställning på pop-up-galleriet Galleri 180 grader i Simrishamn där jag också är på plats.

I år ska jag även vara med på en samlingsutställning på Marsvinsholms slott, utanför Ystad, i galleri Jäger och Janssons regi.

I Gellertbadet. Badmössorna är så klart på.

Februari

Jag har varit på kort och välbehövlig semester i Budapest. En fin stad! Som sig bör besökte jag flera av de många baden och njöt av varma bassänger och olika typer av bastur. Min vana trogen kunde jag inte låta bli att studera människorna omkring mig. I Budapest går man till badet för att umgås – gubbar, tanter, unga, ja alla typer av människor går dit. Det gav mig inspiration till nya skulpturer.


Januari

Så var det nytt år. Jag har kännt mig ovanligt trött den här julen. Är det vädret? På TV så jag några lantbrukare som berättade att det hade regnat så mycket under hösten att de inte kunde köra med sina maskiner på åkrarna. Jag längtar efter sol och klar himmel! Tur att jag blir på bätte humör när jag kommer in i min ateljé. Nu börjar förberedelserna inför vårens projekt. Närmast kommer Konstrundan i påsk. Långfredagen är den 30 mars i år. Det ska bli kul!