2015

PÅ GÅNG

2015

December 2015

Idag jobbade jag i min nya ateljé för första gången! Det tog några månader från byggstart tills jag kunde flytta in, men det var det värt - jag är jättenöjd med resultatet. Här finns plats för både färdiga och pågående projekt och dessutom kan jag hålla skulpturkurser här om andan faller på. Det här känns fantastiskt. God jul! Vi ses nästa år!

I nya ateljén.

November

Min nya ateljé är nästan klar. Idag har jag oljat golvet. Jag har blivit inspirerad av ett mycket vackert golv på Hammarlunda konststall. Det är av betong som laserats med linolja och pigment. Det blir en väldigt fin och levande yta. Galleristen och konstnären Ingrid Fredricsson har även en kalkfärgsbutik, Kalk i Hammarlunda. Där har jag köpt färgen till väggarna. I veckan ska jag sätta upp hyllor. Sedan är det bara att flytta in. Ska bli kul!

"annikarehn2" på Instagram.

Oktober

Jag har börjat "instagramma". Eller egentligen har jag lagt ut bilder ett tag, men aldrig regelbundet. Nu tänkte jag bli lite bättre på det. Om du vill följa mitt arbete ska du söka efter annikarehn2 på Instagram. Vi ses där ute!

Ateljébygge, blandteknik.

September

Den nya ateljén växer så sakteliga fram. Väggarna är murade, innertaket påbörjat, elen dragen och lite till. Det är fascinerande att ett så litet projekt kan medföra så många frågor, val och beslut. Tur att man inte bygger ett helt hus...

Skulpturer och keramik i Mons, inte så långt ifrån Grasse.

Augusti

Har varit på sen semester i Provence med familjen. Förutom att bara koppla av passade jag också på att hämta lite inspiration på några utställningar. Här finns mycket att se – många är ju de som håller på med konst eller hantverk i den här regionen. Ibland får jag idéer som jag kan bygga vidare på, ibland är det mindre användbart. Trevligt är det i alla fall nästan alltid.

Ateljé på gång.

Juli

Plattan till den nya ateljén är gjuten. Lite otur med tajmingen. Efter att ha upplevt den sämsta sommaren på jag vet inte hur länge så kom värmen med råge. Nu går jag här och sätter på och stänger av vattenspridaren mest hela dagarna för att plattan ska bränna i lagom takt. Nåja, jag gör det med glädje och snart behövs det inte längre.


Juni

Nu händer det saker. Efter att jobbat hos min bror under alla år har jag nu bestämt mig för att investera i en ny ateljé hemma hos mig. Den nya lokalen blir något större, mer funktionell och framförallt ljusare än den gamla. När ateljén är klar blir det också lättare att ta emot besök och ordna utställningar hemma. Det känns jätteroligt. Kontrakt med byggare skriver jag i dagarna.

Soldyrkare.

Maj

Den här vintern har varit förskräckligt lång och mörk. Just nu känner jag mig precis som mina soltörstande kvinnor där jag vänder ansiktet mot solen så fort den tittar fram. I helgen var jag på picknick under ett körsbärsträd. Det kändes som om blommorna slog ut medan vi satt där. Äntligen!

Lotterivinsten.

April

Konstrundan är över. Tack alla ni som kom! I år hittade rekordmånga besökare till utställningarna - jag hann knappt sitta ner, ett angenämt problem. Det är fantastiskt inspirerande och roligt att höra era tankar om mina verk, det bär jag med mig under lång tid efteråt. Hoppas att ni vill komma tillbaka nästa år!

Nu är Galleri 180 graders konstlotteri avgjort. Vinnare blev Bertil Bjerstam. Grattis!

Jag i Vad händer på Österlen.

Mars

29 mars. Bara några dagar kvar nu och jag jobbar med det sista inför utställningarna. Här är mina öppettider i påsk: Backåkra Östra kustvägen 1231, Löderup: 3–6 april kl 10–18, måndag kl 10–14. Galleri 180 grader, Östergatan 47 Simrishamn: 3–5 april, kl 11–19.

Jag kommer att vara på plats i Backåkra under tre dagar och en dag i Simrishamn, troligen söndag. Välkomna!


1 mars. En månad kvar till påskrundan. Nu står de skulpturer som ska vara med antingen på tork eller så bränns de i ugnen. Återstår gör arbetet att gjuta betongfundament till några skulpturer, beställa kakelplattor som ska bli bottenplatta till andra, fästa vid plattorna samt trycka upp affischer. Liksom förra året ställer jag dels ut med Backåkragruppen i galleriet på Backåkra vandrarhem, dels på Galleri 180 grader i Simrishamn. Jag återkommer med fler detaljer när det närmar sig.


Februari

Ibland tänker jag att jag borde ägna mig åt måleri istället. Det är när skulpturerna under arbetets gång kollapsar under sin egen tyngd eller ett huvud lossnar och ögonen retsamt stirrar mot mig från golvet. Då får man blöta leran, laga och ibland börja om. Det hände mig häromdagen och jag tvingades lägga en halv dag på att rädda mitt verk. Att jobba i lera är en teknisk utmaning - det är så mycket som kan gå fel. Samtidigt älskar jag leran. Jag vet inget material som så direkt låter sig formas till det jag vill. Och jag älskar att jobba med tre dimensioner. Så jag fortsätter nog med skulpturerna ett tag till.


Januari

Tiden går fort. Det är bara januari, men det ändå hög tid att planera för påsken. I år ligger den i början av april. Det betyder att de skulpturer jag vill ha med på påskrundan ska vara klara i början av mars. Därefter ska de torka i tre veckor och sedan brännas. Jag har redan en del klara, men några är bara på idéstadiet. Dags att kavla upp ärmarna!