2014

PÅ GÅNG

2014

December 2014

Sju år har gått sedan jag på allvar började satsa på konsten. När jag tittar tillbaka på tidiga verk ser jag att jag jobbar lite annorlunda idag. Mina skulpturers ansikten blir till exempel bara mer och mer utmejslade. Det är inte medvetet, bara något som blivit. Med det följer att de får mer personlighet och att jag kommer närmare dem. Jag gillar den utvecklingen. God Jul! Vi ses nästa år!

Julstämning light i trädgården.

November

Just nu har jag en utställning på Skatteverkets konstklubb - Konstskatten. Det var vernissage idag, den 13 november, och jag fick berätta om mina skulpturer för personalen. Kul att så många var intresserade. Dessutom är det alltid nyttigt att tvingas formulera sig om sin konst. Utställningen är inte öppen för allmännheten.


Oktober

Efter den intesiva perioden med utställningar har jag ägnat mig åt sådant som lätt blir eftersatt, nämligen bokföring. Nu är jag i ikapp, vilket känns skönt. Dags för nya konstnärliga projekt!


September

Hektiska tider. Knappt har den ena utställningen slutat innan det är dags för nästa. Jag har blivit inbjuden att ställa ut på Gallerinatten i Malmö den 27-28 september. Jag deltar i en samlingsutställning i Malmö rådhushall. Öppet under lördag kl 16-24, söndag 12-17. Jag finns där båda dagarna. Välkomna!

På plats i galleriet hos Jäger & Jansson.

Augusti

Nu närmar sig Humorfestivalen och samlingsutställningen på Jäger & Jansson. Den 28 augusti är det vernissage på galleriet. Kul! Jag har just jobbat klart de skulpturer jag ska ha med. Nu ska de bara torka och sedan brännas.


Juli

Varmt, varmt. Man ska väl inte klaga när det är så fantastiskt sommarväder, men för en skulptör som till största delen jobbar med lera är det lite besvärligt - leran torkar nämligen i en rasande fart. Just nu är blomsprutan min bästa vän. Jag sprutar och sprutar för att hålla leran fuktig så att den kan bearbetas. Nåja, jag ska tänka på det i vinter när jag längtar efter sommaren.


Juni

Häromdagen blev jag kontaktad av Dan Jäger på Lundagalleriet Jäger & Jansson. Han undrade om jag vill delta i en samlingsutställning hos dem under Humorfestivalen i slutet av augusti. Och det är klart att jag vill. Roligt att ställa ut på hemmaplan!


Maj

Omstart. Inför varje utställning brukar min ateljé fyllas av skulpturer, podier och material. Det brukar bli trångt och stökigt och det är en lättnad när jag flyttar ut allt till galleriet. När utställningen sedan är över och det åter blir plats i hyllorna brukar jag passa på att städa. Det härliga med att rensa är att jag översköjs av idéer, och arbetslusten kommer tillbaka. Nu har jag st&aul;dat och även deklarerat - nu är det dags att börja skapa igen.

I galleriet i Backåkra.

April

24 april. Så var påsken och konstrundan över. Tack alla ni som kom till mina utställningar och tack för alla uppskattande ord. Det är fantastiskt roligt att höra vad ni tycker och det ger mig massor av energi att fortsötta skapa!

 

15 april. För sjunde året i rad ställer jag ut under konstrundan. Liksom förra året kan mina skulpturer ses på flera platser. Dels ställer jag ut tillsammans med Backåkragruppen i galleriet på Backåkra vandrarhem, dels på Galleri 180 grader i Simrishamn. Jag kommer att vara på plats i Backåkra de flesta dagarna, men planerar att även vara i Simrishamn någon dag. Välkomna!

Jag kommer också att ha några skulpturer med på påskutställningen i Hammarlunda konststall, nära Flyinge.


Öppettider:

Backåkra Östra kustvägen 1231, Löderup: 18–21 april kl 10–18, måndag kl 10–14.

Galleri 180 grader, Östergatan 47 Simrishamn: 18–20 april, kl 11–19.

Hammarlunda konststall, väg 104 mellan Flyinge och Harlösa, 18-21 april kl 10–18, 22–25 april kl 14–18, 26 april kl 11–14.

"Har ni hört?", stengods, kan ses på Krapperups konsthall.

6 april. Idag fick jag veta att jag blivit antagen till Kullasalongen 2014 på Krapperups konsthall. En jury har valt ut verk som ska ingå i en samlingsutställning den 18 april–18 maj. Kul att vara med!

Mars

Påskrundan närmar sig med stormsteg. Visserligen ligger helgen sent i år, den 18-21 april, men det krävs framförhållning i arbetet när man har stengodslera som sitt viktigaste material. De skulpturer som ska vara med måste stå klara om två veckor. Sedan ska de torka i tre veckor, annars är risken stor att de spricker när de bränns. Nu gäller det att ligga i. Det är en aning stressigt, men samtidigt stimulerande. Jag känner hur stressen föder en massa nya idéer hos mig.

Grrr.

Februari

Frustration. Irritation. Ilska. När jag skulpterar har jag ofta radion på, alltid P1. Vanligtvis är det oerhört intressant och lärorikt, men häromdagen kände jag plötsligt att jag fick nog av allt elände i världen. Hur kan folk bete sig mot varandra som de gör? Tur att man kan använda sin ilska i konsten.

Januari

Frustration. Irritation. Ilska. När jag skulpterar har jag ofta radion på, alltid P1. Vanligtvis är det oerhört intressant och lärorikt, men häromdagen kände jag plötsligt att jag fick nog av allt elände i världen. Hur kan folk bete sig mot varandra som de gör? Tur att man kan använda sin ilska i konsten.